Tornar al Blog

Tosca en les dents: com evitar-la

evita tosca raspallant dents
31/05/2018 |

Encara que ens cuidem molt les dents a casa, encara hi ha bacteris a la boca que quan s’ajunten amb les proteïnes i les restes alimentàries poden formar una pel·lícula adhesiva anomenada placa bacteriana.

La placa bacteriana cobreix les dents, es col·loca a sota de la línia de les genives, s’adhereix als empastaments o altres treballs dentals i pot fer malbé l’esmalt i provocar càries.

Retirar aquesta placa amb regularitat pot prevenir la càries dental i la malaltia de les genives. No obstant això, sorgeixen problemes més grans si la placa es queda a les dents i s’endureix i es converteix en tosca.

La tosca es forma a sobre i a sota de la línia de la geniva. És aspra i porosa i pot provocar la retracció de les genives i donar lloc a la malaltia periodontal. Aquesta tosca només es pot retirar amb eines especials a la consulta del dentista.

Evitar la tosca en les dents

La millor opció per controlar la tosca és no permetre que es formi. Per això és important:

  1. Raspallar-se regularment les dents, tres vegades al dia durant 2 minuts. El raspall ha de tenir cerres suaus i un capçal prou petit per arribar a totes les superfícies de les dents.
  2. Triar una pasta de dents amb control de tosca i fluor. El fluor ajudarà a enfortir l’esmalt. Alguns productes tenen una substància anomenada triclosan que combat els bacteris de la placa.
  3. Fer servir fil o seda dental és l’única manera d’eliminar la placa entre les dents i evitar que la tosca s’acumuli en aquestes àrees d’accés difícil.
  4. Glopejar amb un col·lutori antisèptic cada dia per ajudar a mantenir a ratlla els bacteris que causen la placa.
  5. Cuidar la dieta. Els bacteris de la boca prosperen amb aliments ensucrats i alliberen àcids perjudicials per a les dents quan hi estan en contacte.
  6. No fumar. El tabac provoca l’aparició de tosca.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques