Tornar al Blog

Com es cura l’herpes labial

cura herpes labial
23/04/2019 |

L’herpes oral o labial és una infecció causada pel virus de l’herpes simple. Aquest virus causa llagues doloroses als llavis, genives, llengua, paladar i interior de les galtes. També pot provocar febre i dolors musculars.
Els nens d’1 a 2 anys tenen úlceres bucals amb més freqüència, però poden afectar persones de qualsevol edat i en qualsevol època de l’any. El virus és molt contagiós i es contrau en tocar la saliva infectada, les mucoses o la pell.
Un cop produïda la infecció, hi ha tres etapes:

  • Infecció primària: el virus entra per la pell o la mucosa i la infecció es reprodueix. Durant aquesta etapa, pot ser que apareguin llagues orals i febre, tot i que també pot ser asimptomàtica.
  • Latència: des del lloc infectat, el virus es mou a una massa de teixit nerviós anomenada gangli de l’arrel dorsal. Allà el virus es reprodueix de nou i es torna inactiu.
  • Recurrència: quan es produeixen certes tensions, emocionals o físiques, el virus es pot reactivar i causar noves llagues i símptomes.

Per a l’herpes oral, el període d’incubació, és a dir, el temps entre el contacte amb el virus i que apareixen els símptomes, és de 2 a 12 dies. La duració de la malaltia abasta entre 2 i 3 setmanes. Pot causar febre, cansament, dolors musculars i irritabilitat. Abans que apareguin les llagues, hi ha dolor, cremor, formigueig o coentor al lloc de la infecció. A continuació, esclaten conjunts d’ampolles, que es descomponen ràpidament i apareixen petites úlceres grises i poc profundes amb base vermella. Per últim, passen a convertir-se en crostes.
Els medicaments antivirals, com ara l’aciclovir, el famciclovir i el valaciclovir, són els més indicats per tractar l’herpes, perquè redueixen la gravetat i la freqüència dels símptomes, però no curen la infecció.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques