Tornar al Blog

Què causa el mal de queixal?

dolor de muelas antes de empaste
04/10/2018 |

El mal de queixal es produeix sobretot quan el nervi de la dent està irritat. Aquesta inflamació de la polpa o pulpitis pot estar causada per una càries dental, un trauma o una infecció.

El dolor es pot produir per la pressió o per estímuls calents o freds, i pot persistir durant un temps, fins i tot després que s’hagi eliminat l’estímul. A mesura que augmenta l’àrea de la inflamació, el dolor cada vegada és més sever i es pot irradiar a la galta, l’orella o la mandíbula.

Aquests signes i símptomes poden estar associats a les càries dentals, la fractura dental o la malaltia de les genives (malaltia periodontal).

Els queixals del seny, quan surten, també poden fer mal i poden inflamar la geniva del voltant de la porció visible de la corona. Aquesta geniva es pot infectar, i aleshores el dolor s’estén a la mandíbula i a l’orella. A més, es pot inflamar l’àrea afectada fins al punt que no es pugui tancar bé la mandíbula i es faci difícil empassar-se el menjar.

La millor manera de prevenir el mal de queixal és mantenint les dents i les genives com més sanes millor. I per aconseguir-ho, és important:

  • Tenir una higiene bucal saludable.
  • Raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia durant dos minuts i fer servir el fil dental o els raspalls interdentals per eliminar les restes d’aliment i placa de les zones d’accés difícil.
  • Disminuir la ingesta d’aliments i begudes ensucrades.
  • Anar regularment al dentista per revisar la cavitat oral.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques