Tornar al Blog

Candidiasi oral: símptomes i tractament

candidiasi oral en llengua
30/04/2019 |

La candida albicans és un fong de la nostra microflora natural o dels microorganismes que comunament viuen al nostre cos. Es pot trobar al tracte gastrointestinal, la boca i la vagina.
La majoria de vegades no causa problemes, però pot ser que creixi excessivament i causi infeccions que no són contagioses.
A la boca, la infecció pot estendre’s més enllà de la cavitat oral, a les amígdales i també a la part posterior de la gola, i fins i tot, en les infeccions greus, es pot propagar a l’esòfag.
Les persones que tenen un risc més gran de desenvolupar candidiasi són les que prenen antibiòtics o corticosteroides, diabètics no diagnosticats o no controlats, persones immunodeprimides, i que porten dentadures postisses, particularment dentadures superiors.

Símptomes de la candidiasi

Els símptomes més comuns de la candidiasi oral són:

  • Taques blanques a la boca, que semblen mató.
  • Sensació de cremor o dolor a la boca.
  • Envermelliment dins la boca o a les comissures de la boca.
  • Dificultat per menjar o empassar.
  • Pèrdua del gust.

Si una infecció per candidiasi oral no es tracta, pot generar una infecció sistèmica per candida, especialment en persones amb un sistema immunitari debilitat.

Tractament contra la càndida oral

El tractament per a la candidiasi oral varia segons l’edat i la salut general. El propòsit del tractament és prevenir el creixement i propagació del fong. Un cop comenci el tractament, la candidiasi oral generalment desapareix al cap d’un parell de setmanes.
El tractament implica administrar-se un antifúngic com el Fluconazol o la Nistatina.

Prevenir la candidiasi

La candidiasi pot prevenir-se prenent diferents mesures que redueixin la transimisión en la nostra boca de la infecció per càndida. Entre elles es troben:

  • Mantenir una bona higiene bucodental: Raspallar-se les dents mínim dues vegades al dia i esbandir-se la boca amb col·lutoris ajuda a prevenir les infeccions de la nostra boca.
  • Usar fil dental diàriament: El fil dental ajuda a netejar i millorar la salut de la nostra boca i les nostres genives contra la càndida.
  • Limitar el consum de sucre: els aliments ensucrats poden incitar el creixement de la càndida en la nostra boca.
  • Assistir al dentista regularment: si s’utilitza dentadura postissa o es té diabetis, és aconsellable comunicar-li-ho al dentista, ja que aquests factors poden augmentar el risc de patir aquesta infecció.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques