Candidiasis oral

Candidiasi oral: símptomes i tractament

La candida albicans és un fong de la nostra microflora natural o dels microorganismes que comunament viuen al nostre cos. Es pot trobar al tracte gastrointestinal, la boca i la vagina.

La majoria de vegades no causa problemes, però pot ser que creixi excessivament i causi infeccions que no són contagioses.

A la boca, la infecció pot estendre’s més enllà de la cavitat oral, a les amígdales i també a la part posterior de la gola, i fins i tot, en les infeccions greus, es pot propagar a l’esòfag.

Les persones que tenen un risc més gran de desenvolupar candidiasi són les que prenen antibiòtics o corticosteroides, diabètics no diagnosticats o no controlats, persones immunodeprimides, i que porten dentadures postisses, particularment dentadures superiors.

Els símptomes més comuns de la candidiasi oral són:

  • Taques blanques a la boca, que semblen mató
  • Sensació de cremor o dolor a la boca
  • Envermelliment dins la boca o a les comissures de la boca
  • Dificultat per menjar o empassar
  • Pèrdua del gust

Si una infecció per candidiasi oral no es tracta, pot generar una infecció sistèmica per candida, especialment en persones amb un sistema immunitari debilitat.

El tractament per a la candidiasi oral varia segons l’edat i la salut general. El propòsit del tractament és prevenir el creixement i propagació del fong. Un cop comenci el tractament, la candidiasi oral generalment desapareix al cap d’un parell de setmanes.

El tractament implica administrar-se un antifúngic com el Fluconazol o la Nistatina.


botó vull una cita

23