La raíz del diente

Què és l’arrel de la dent?

La dent té dues parts anatòmiques: la corona i l’arrel. La corona és la part de la dent que normalment és visible, per sobre de la línia de les genives. L’arrel és la part incrustada a l’os; enganxa la dent a la cavitat òssia i normalment no es veu, ja que està per sota de la línia de la geniva. La forma de la corona i el número d’arrels varia entre les diferents dents de la cavitat oral.

Quan una dent palpita persistentment i fa mal, s’hi pot haver produït una infecció que s’hagi estès fins a la punta de l’arrel. Aquesta infecció s’origina a la càmera interna de la dent, normalment per la presència d’una càries que ha arribat a afectar el nervi. Quan aquesta infecció envaeix tot l’interior de la dent i surt per l’àpex, a la part inferior de l’arrel, es produeix un abscés. El tractament dependrà de la gravetat d’aquesta informació i de la possibilitat de reconstruir la dent afectada.

Un altre trastorn dental comú és la retracció de les genives, que provoca que part de l’arrel quedi exposada. Aquesta recessió pot produir-se per diverses raons, com ara pel fet de rentar-se les dents de manera massa intensa, que s’hagin desplaçat les dents o es pateixi bruxisme. Si les arrels dentals es deixen exposades i no se’n tracta la causa, poden aparèixer diversos problemes de salut bucal, com hipersensibilitat radicular, deficiències estètiques o funcionals, inflamació de les genives, càries radiculars i higiene bucal deficient.


botón demana una cita

34