Tornar al Blog

Aliments prohibits quan portes bràquets

aliments prohibits brackets
19/02/2019 |

Els bràquets són els petits elements que es col·loquen adherits a la superfície frontal o lingual de les dents que ajuden a guiar-les fins a la posició que consideri oportuna l’ortodontista per aconseguir-ne una col·locació i una mossegada correctes.
Un cop s’hagin col·locat els bràquets, és important fer tot el possible per cuidar-los i garantir que el tractament es faci sense problemes i se’n puguin obtenir els millors resultats.
Els bràquets i els arcs que els fixen poden fer-se malbé o afluixar-se amb aliments excessivament durs o enganxosos, i per això és important evitar mastegar aliments durs com carns, pa o verdures crues. Es tracta de procurar que no es desenganxin, ja que, si passa, el tractament s’allargarà inevitablement.
També convé evitar aliments enganxosos, com ara caramels i xiclets, i també aliments que s’hagin de mossegar amb les dents, com pomes i entrepans. És convenient tallar el menjar en trossos petits i fer servir els queixals per mastegar-los.
Amb les begudes i els aliments ensucrats també hi ha més risc que les restes de menjar quedin atrapades i la placa s’acumuli, cosa que pot provocar càries.
Les gomes dels bràquets, que es col·loquen per enganxar-los a l’arc, solen ser transparents i també es poden tacar quan s’ingereixen aliments i begudes fosques, com ara cafè o vi negre.

Els principals aliments que s’han d’evitar són:

  • Xiclets.
  • Dolços enganxosos, com ara toffees i caramels que puguin tibar els bràquets, afluixar-los o trencar-los.
  • Fruites i verdures senceres, com pomes, pastanagues o panotxes de blat de moro.
  • Pans cruixents, crostons i pa dur.
  • Aliments durs, com nous, galetes dures i glaçons de gel.
  • Begudes carbonatades i àcides, inclosos sucs de fruites naturals. A més de causar càries, aquestes begudes poden tacar els bràquets.
  • Carns amb os, com aletes de pollastre i costelles. Convé separar la carn i tallar-la en trossos petits en comptes de menjar-la de l’os.
  • Aliments que taquin les dents.

Per tot això, durant el tractament per redreçar les dents possiblement s’hauran de fer alguns petits ajustos en la dieta, per cuidar l’aparell odontològic i no comprometre’n la funció.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques