Tornar al Blog

Aliments per tenir unes dents sanes

Aliments per dents sanes
27/12/2018 |

A més de mantenir una bona higiene bucodental, l’alimentació influeix clarament en l’estat de les dents i les genives.

Hi ha alguns aliments que conviden a l’aparició de la càries dental, mentre que d’altres ajuden a combatre l’acumulació de placa en fomentar la secreció de saliva, que actua com a defensa natural i prevenció de malalties bucals. Alguns aliments contenen propietats que afavoreixen la restauració de l’esmalt dental o poden millorar l’alè.

Alguns d’aquests aliments són:

  • Fruita i verdura riques en fibra, com ara prunes, pomes o fruites vermelles, i carxofes, espinacs, api o pastanaga.
    Els aliments rics en fibra tenen un efecte detergent a la boca i aconsegueixen que la saliva flueixi.
    Juntament amb una bona atenció bucodental a casa, aquesta és la millor defensa natural contra la càries i la malaltia de les genives.
  • Formatge, iogurt natural i altres productes làctics. El formatge és un altre fabricant de saliva. El calci al formatge i el calci i els fosfats a la llet i altres productes làctics ajuden a recuperar els minerals que les dents podrien haver perdut a causa d’altres aliments.
  • Te verd i negre . Tots dos contenen polifenols que interactuen amb els bacteris de la placa. Aquestes substàncies maten o retenen els bacteris. Això els impedeix créixer o produir àcid que ataca les dents.
  • Xiclets sense sucre. Aquest és un altre gran fabricant de saliva que elimina les partícules d’aliments de la boca.
  • Aliments amb fluor . L’aigua potable fluorada o qualsevol producte que es fabriqui amb aigua rica en fluor ajuda les dents.

A més d’aquests aliments que ajuden a mantenir una bona salut bucodental, és important ajudar a reduir el risc de càries, i evitar menjar aliments ensucrats, beure molta aigua, raspallar-se les dents mínim dues vegades al dia i fer servir el fil dental per eliminar les restes d’aliment a les zones on no arriba el raspall.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques