Tornar al Blog

Abrasió dental: sap què és?

pacient per abrasió dental
22/01/2019 |

L’abrasió dental és el desgast mecànic o la pèrdua progressiva de la superfície d’una dent a causa d’accions diferents de la càries del trauma dental.
És una forma de dany dental causat per les forces aplicades a les dents. En comptes de ser causat pel contacte de dent contra dent, l’abrasió generalment la causen elements externs, com el raspallat agressiu de les dents.
L’abrasió dental comença amb el desgast de l’esmalt. Si no es tracta, l’abrasió pot traspassar l’esmalt, arribar a la dentina i, finalment, arribar al ciment, capa que ajuda a assegurar les dents dins de l’os maxil·lar.
El raspallat agressiu de les dents, que inclou l’ús de massa pressió, l’ús de raspalls de serres dures, una pasta de dents abrasiva o una combinació de tot això, pot desgastar l’esmalt ràpidament, cosa que de vegades condueix a solcs a les superfícies de les dents.
L’ús regular d’escuradents també pot conduir a l’abrasió dental.
L’abrasió dental pot causar petites crestes en forma de V a la superfície frontal de les dents. També pot haver-hi càries dental i, en casos greus, pot desembocar en una pèrdua de dents.
Un símptoma comú de l’abrasió dental és l’augment de la sensibilitat dental a causa de la pèrdua de l’esmalt. Com a resultat, es pot sentir dolor a l’hora de menjar o beure aliments freds o calents.
Perquè es produeixi un tractament exitós de l’abrasió, primer cal identificar-ne l’etiologia.
En molts casos, aquests problemes es poden solucionar fàcilment corregint els hàbits de raspallat dental i evitant el consum freqüent de substàncies excessivament àcides, com les llimones.
Si el problema ha progressat fins al punt que gran part de la dent s’ha desgastat, el tractament pot ser necessari per evitar un mal més gran a la dent, reduir la sensibilitat i evitar el dany al nervi dental.
Si vols saber més, en aquest article et donem tècniques per raspallar-se correctament les dents.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques