Tornar al Blog

Ortodòncia en 5 passos

ortodòncia dona mostra
23/07/2019 |

L’ortodòncia és una especialitat que se centra a corregir i prevenir alteracions en el desenvolupament dental, les formes de l’arcada i la posició dels maxil·lars, que millora tant la funcionalitat com l’estètica bucal.
Si estàs pensant a posar-te ortodòncia, el millor és entendre exactament tots els passos del procés. En aquest article et mostrem què passa en cada fase de l’ortodòncia, perquè puguis entendre com funciona aquesta tècnica.

Pas 1 – Estudi d’ortodòncia

La primera fase comença amb un estudi d’ortodòncia a través de radiografies, fotografies i una cefalometria. La cefalometria fa un càlcul de les mides, la forma del cap i els elements involucrats en la maloclusió, d’aquesta manera podem dissenyar un tractament totalment personalitzat, i descobrir així el tipus d’ortodòncia que s’ajusti millor a les teves necessitats: bràquets, invisibles o linguals.

Pas 2 – Col·locació d’ortodòncia

Un cop dissenyada l’ortodòncia, l’odontòleg et citarà a la consulta per col·locar tots els elements que la formen. A més, et recomanarà hàbits i pràctiques diàries, principalment d’higiene i ús, per fer el manteniment correcte de l’ortodòncia.

Pas 3 – Revisions periòdiques

Al llarg del procés es faran revisions periòdiques per valorar l’avenç de l’ortodòncia i ajustar així els elements perquè sigui més eficaç. La periodicitat de les revisions dependrà de la durada del tractament, que pot variar entre els 6 mesos i els 2 anys.

Pas 4 – Retirada d’ortodòncia

Un cop assolits els objectius desitjats, es retira l’ortodòncia i es fa una neteja a la clínica.
Amb aquesta neteja s’aconseguirà eliminar (si n’hi hagués) la placa que s’hagi generat en les dents pel tractament, tosca o restes d’aliments. Amb això podrem lluir un somriure totalment net després de l’ortodòncia.

Pas 5 – Col·locació de retenidors

Quan retirem l’ortodòncia, els ossos i les genives han d’assimilar el canvi. Per fer-ho es col·loquen uns retenidors que poden ser fixos o removibles. Es porten de manera contínua durant els 3 primers mesos i, posteriorment, de manera parcial.
Quan s’acaba el tractament, hi ha pacients que volen millorar el color de les dents i opten per fer un emblanquiment dental per completar tot els procés. Però, per descomptat, l’últim pas és… lluir el somriure!

 

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques