Com es curen la gingivitis i la periodontitis?

La gingivitis és una inflamació reversible del teixit de les genives al voltant de les dents. Com que la gingivitis generalment és indolora i té símptomes molt lleus, molta gent que en té no ho sap.

Com es poden prevenir la gingivitis i la periodontitis

La gingivitis es pot prevenir i es pot revertir amb una bona higiene oral i amb l’ajuda de l’odontòleg i l’higienista dental, que poden eliminar la tosca que provoca la irritació de les genives. Els hàbits d’higiene oral rutinaris que engloben el raspallat, l’ús del fil dental i l’ús d’un col·lutori bucal ajuden a prevenir l’acumulació de tosca a les dents i, per tant, prevenen l’aparició de la gingivitis.

Quan la gingivitis no es tracta evoluciona cap a periodontitis; no obstant això, es pot prevenir en gran mesura a través d’una bona higiene oral. Per això, raspallar-se les dents, fer servir fil dental i fer-se revisions regulars pot millorar significativament les possibilitats d’un tractament d’èxit alentint l’evolució de la malaltia. A més, també pot reduir les probabilitats de desenvolupar-la.

Com es curen la gingivitis i la periodontitis

En el cas de la gingivitis, el més important per tractar-la és anar al dentista, qui farà una neteja profunda i suggerirà una sèrie de mesures que cal prendre a casa per millorar la higiene bucal i reduir la inflamació a les genives.

Per tractar la periodontitis, es farà un tractament que té com a objectiu netejar a fons les bosses al voltant de les dents i evitar danys a l’os circumdant. Si la periodontitis no està gaire avançada, el tractament pot incloure procediments menys invasius, com el raspatge i l’allisat radicular, que consisteix a eliminar la tosca i els bacteris de la superfície de les dents i de sota de les genives fent servir instruments manuals (curetes), un dispositiu ultrasònic o un làser. L’allisat de la superfície de l’arrel ajuda a evitar la nova acumulació de tosca i bacteris.

Si la periodontitis és avançada, el tractament pot requerir cirurgia de penjall, empelts de teixit, empelts ossis i regeneració tissular guiada. Amb aquestes tècniques s’aconsegueix una eliminació de tosca més efectiva i es reposen els teixits perduts tant tous (geniva) com durs (os), i s’aconsegueix un pronòstic de la malaltia més favorable.

Calculadora periodòncia

Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’Ortodòncia, Facetes,  Implants, Endodòncia, Periodòncia i Blanqueig

Ortodòncies

Consulta aquí quins tipus d’Ortodòncia existeixen, quin et convé més i el seu preu.

Més informació

Facetes

Consulta aquí els tipus de Facetes que existeixen per estètica dental i els seus preus.

Més informació

Implants

Consulta aquí quin tipus d’Implants existeixen, els processos i els seus preus.

Més informació
Cuidados para tratamiento de endodoncia

Endodòncia

Consulta aquí com es fa una endodòncia, els tipus que existeixen i calcula el seu preu.

Més informació
Instrumental para periodoncia

Periodòncia

Consulta aquí els preus de la periodòncia i coneix tot sobre la gingivitis i periodontitis.

Més informació
Sonrisa tras blanqueamiento dental

Blanqueig

Consulta aquí els tipus de Blanqueigs, simula com et quedarà i calcula el preu.

Més informació