Facetes de compòsit

Les facetes de compòsit, igual que les de porcellana, consisteixen a col·locar unes capes fines del material triat que cobreixen la superfície frontal de les dents per millorar-ne l’aspecte, canviant-ne el color, la forma, la mida o la longitud.

Quin és el procediment per col·locar les facetes de compòsit?

Aquest tipus de facetes s’esculpeixen a la dent i es polimeritzen amb llum per endurir-ne cada capa, operació que fa l’odontòleg. Quan s’aconsegueix la forma i el color finals, se’n poleix la superfície.

Com que estan fetes de resines compostes, han d’estar molt ben polides per tenir un aspecte el màxim de semblant a la dent natural.

Per col·locar-les sobre les dents naturals, se n’ha de reduir molt poc la superfície. Com que l’odontòleg les esculpeix i les modela a la clínica mateix, el procediment es fa el mateix dia, en una sola sessió. Són duradores, tot i que requereixen un manteniment regular.

Comparadora preus per a facetes

Avantatges de les facetes de compòsit

L’avantatge més gran que tenen les facetes de compòsit sobre les facetes de porcellana és la reversibilitat. El tractament amb facetes de porcellana requereix remodelar les dents naturals per adaptar-les a la futura faceta, en canvi, quan es tracta de materials compostos, la feina de preparació de les dents naturals és mínima, cosa que significa que no s’alteren de manera permanent, fins al punt que el material compost es pot treure i reemplaçar-lo, si cal.

Els inconvenients principals són que, com que la resina és porosa, es poden tacar i són susceptibles d’estellar-se i fracturar-se.

Però un dels avantatges principals d’aquestes facetes és que les fractures o les esquerdes es poden reparar sense que calgui reemplaçar-les íntegrament, com sí que passa amb les facetes de porcellana.

Un altre dels inconvenients és que la resina no té la mateixa capacitat que la ceràmica per imitar l’esmalt de les dents, principalment pel que fa a les propietats de translucidesa i reflexió de la llum.

En definitiva, les facetes de compòsit tendeixen a ser un tractament mínimament invasiu i notablement més ràpid que les de porcellana. A més, solen ser més assequibles, econòmicament.

Més informació per a facetes

Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’Ortodòncia, Implants i Blanqueigs

Ortodòncies

Consulta aquí quins tipus d’Ortodòncia existeixen, quin et convé més i el seu preu.

Més informació

Implants

Consulta aquí quin tipus d’Implants existeixen, els processos i els seus preus.

Més informació

Blanqueig

Consulta aquí els tipus de Blanqueigs, simula com et quedarà i calcula el preu.

Més informació