Tornar al Blog

Dents tortes: causes i tractament

15/07/2021 | Tractaments | Adeslas Dental

Les dents tortes són les dents que erupcionen tortes, girades o inclinades i que, per tant, provoquen una maloclusió dental.

Causes de les dents tortes

Hi ha diverses raons per les quals les dents poden créixer tortes:

Genètica

La genètica és la causa més freqüent perquè surtin dents tortes. Els gens dentals que poden portar a la maloclusió sovint provenen dels progenitors.

En alguns casos, les dents apinyades poden estar relacionades amb la mida de la boca. Una boca petita té més probabilitats de tenir dents apinyades per la manca d’espai.

Els maxil·lars mal alineats també poden provocar que les dents superiors o inferiors s’estenguin més enllà de les altres i que hi hagi sobremossegades.

Mals hàbits

Xuclar-se el dit pot semblar innocu durant la infantesa, però amb el temps pot fer que el nen tingui les dents tortes més endavant. Hi ha altres hàbits, normalment inconscients, que poden contribuir a una desalineació contínua de la mandíbula i l’apinyament de les dents. Aquests hàbits coneguts com a miofuncionals són la respiració oral i la deglució atípica, entre d’altres.

Malaltia o lesió

Qualsevol mena de trauma facial pot provocar el desplaçament de les dents. Quan es perden les dents o la mandíbula es desplaça per una lesió o malaltia, les dents que queden es desplaçaran lentament per compensar aquest espai obert amb el temps.

Per això és important tenir cura de les dents de llet, ja que, si es perden prematurament per la càries, un trauma o un altre factor, és més probable que quan comencin a sortir les dents permanents apareguin en llocs inesperats.

Tractament per a les dents tortes

El tractament ideal per a les dents tortes és l’ortodòncia, que es pot començar en qualsevol edat. Tot i així, hi ha un moment més recomanable per començar el tractament: com més jove es comenci, se’n pot garantir un resultat millor.

En pacients adults també hi ha la possibilitat de corregir l’alineació de les dents col·locant-hi facetes o corones.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques