BRÀQUETS DE RESINA

Corregeix la posició de les dents per a tenir un somriure bonic i millorar la teva manera de mossegar.

Aquest tractament és per a tu si…

Necessites un tractament d’una durada curta per alinear les dents.

Aquest tipus d’ortodòncia s’ha substituït per alternatives estètiques que ofereixen millors avantatges, com l’ortodòncia invisible. Si necessites un tractament amb la tècnica de brackets, els metàl·lics són l’opció idònia.

Què són els bràquets de resina?

Els bràquets de resina, també anomenats de policarbonat, són uns dels més estètics dins dels tractaments d’ortodòncia, ja que els materials amb els quals estan fets són pràcticament transparents.

L’ortodòncia amb bràquets de resina és el tractament menys costós dins del grup de les anomenades ortodòncies estètiques. Aquests bràquets estan fets d’un material transparent semblant al plàstic.

Són ideals per als pacients que necessiten un tractament de curta durada, ja que, a més de pel preu, es poden aconseguir els mateixos resultats que amb un altre tipus d’ortodòncia, com la metàl·lica.

Avantatges dels bràquets de resina

A més de la part estètica, els bràquets de resina tenen diversos avantatges respecte a altres tipus d’ortodòncia.

  • Més estètics. D’entre totes les ortodòncies estètiques, els materials amb els quals estan fets els bràquets de resina són els que passen més desapercebuts. Això és perquè el policarbonat és un tipus de plàstic transparent que deixa passar part de la llum i que no canvia la tonalitat de la dent quan queda adherit a la base.
  • Més econòmics. Els materials dels quals estan fets els bràquets de resina solen ser més assequibles que els que fan servir altres procediments d’ortodòncia. Això fa que el tractament sigui el més barat entre tots els de la categoria estètica.
  • Més còmodes. Els bràquets de resina no tenen puntes ni caires afilats. Gràcies a això, el pacient no patirà durant el tractament algunes de les molèsties comunes d’altres tipus d’ortodòncies, com les nafres a la boca, la inflor de genives o les ferides a la llengua que són tan comunes amb els bràquets metàl·lics.

Els bràquets de resina també els poden fer servir persones que tinguin al·lèrgia o rebuig a metalls com el níquel, aliatges que se solen emprar en els bràquets metàl·lics tradicionals.

Altres característiques dels bràquets de resina que cal tenir en compte

Malgrat que els bràquets de resina tenen molts avantatges, com en tots els tractaments d’ortodòncia hi ha certes característiques que el pacient ha de conèixer abans de triar el tractament definitiu:

  • Fragilitat. El policarbonat és un material que compleix perfectament la seva funció dins del tractament d’ortodòncia. No obstant això, cal tenir en compte que la duresa dels bràquets de resina és inferior a la dels bràquets de metall o de ceràmica. En ser més fràgils, els bràquets de resina es poden deteriorar o trencar més fàcilment.
  • Recomanat per a tractaments curts. El tractament d’ortodòncia amb bràquets de resina s’acostuma a recomanar a pacients que hagin de fer uns tractaments més curts i menys intensos. El material amb el qual estan fets aquests bràquets no suporta procediments llargs, i els bràquets de resina poden arribar a deformar-se o a tenyir-se si la durabilitat del tractament s’excedeix.
Compara els diferents tipus d'ortodoncia
Compara els diferents tipus d'ortodoncia

Fases del tractament d’ortodòncia amb bràquets de resina

El tractament d’ortodòncia amb bràquets de resina pràcticament consta de les mateixes fases que altres tractaments. Les cinc etapes són les següents:

1. Estudi d’ortodòncia. Les primeres cites es destinen a l’estudi del pacient, a través de les radiografies i les fotografies dentals corresponents. Una vegada finalitzat aquest pas, es planifica el tractament d’ortodòncia de manera personalitzada.

2. Col·locació de l’ortodòncia. El pas següent és col·locar i cimentar els bràquets a les dents del pacient. Una vegada col·locats els bràquets, el pacient ha de prendre nota de les indicacions del dentista sobre les cures i el manteniment que requereix aquest tipus d’ortodòncia.

3. Revisions periòdiques. Aquestes revisions serveixen perquè l’ortodontista pugui valorar com va el procés i les millores del tractament i ajusti els bràquets de resina per tal que el tractament sigui més eficaç. En aquestes consultes també es poden reemplaçar les peces de policarbonat que s’han espatllat, bé per un accident o pel mateix moviment de les dents.

4. Retirada dels bràquets de resina. El tractament amb bràquets de resina sol ser més curt i pot durar entre 6 mesos i 1 any, segons el cas. Quan s’han assolit els objectius marcats en la primera visita, el dentista retira les peces de resina i els arcs. Després, fa una neteja total de totes les dents per tal d’eliminar les restes de ciment i la brutícia acumulada.

5. Col·locació dels retenidors. Com quan es retiren altres tipus d’ortodòncia, després del tractament amb bràquets de resina se solen col·locar uns retenidors, ja que els lligaments de les dents han d’assimilar el canvi de la nova distribució.

Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+