Tornar al Blog

Ortodòncia invisible: què es?

14/07/2021 | Tractaments | Adeslas Dental

El fet de tenir les dents tortes en moltes ocasions afecta l’aparença de la persona. Els tractaments d’ortodòncia poden solucionar aquests problemes, però molts no són discrets.

Una alternativa a l’ortodòncia tradicional

L’ortodòncia invisible és una nova alternativa al tractament d’ortodòncia convencional. Amb aquest tipus de tractament es poden solucionar problemes d’apinyament, de diasistemes o de sobremossegada sense la necessitat de dur els antiestètics bràquets metàl·lics.

El tractament consisteix a fabricar a mida una sèrie de retenidors transparents que encaixen a la perfecció amb les dimensions de les dents.

Quins avantatges té l’ortodòncia invisible?

A més de l’avantatge estètic, com que són transparents i, per tant, invisibles a simple vista, comparats amb els bràquets metàl·lics, són molt més còmodes, ja que produeixen un moviment de les dents molt més suau.

Un altre dels avantatges d’aquest tractament és que els alineadors es poden treure. S’han de retirar per menjar per no espatllar-los. També es poden treure per rentar les dents, cosa que fa que sigui més fàcil mantenir una bona higiene bucodental.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia

Com funciona?

En primer lloc, cal anar a una revisió amb l’especialista en ortodòncia, per poder valorar si el tractament és apte per al problema que volem solucionar.

Una vegada fet l’estudi, es prenen models de la boca i mitjançant un software 3D es crea un tractament virtual, planejant el moviment de cadascuna de les dents des de la posició actual fins a la posició desitjada.

Els alineadors aniran aconseguint els moviments de les dents i caldrà canviar-los aproximadament cada dues setmanes.

El tractament és dut a terme per odontòlegs certificats en la ortodòncia invisible.

Quant de temps dura el tractament?

És completament variable, depenent de cada cas, tot i que normalment, de mitjana, sol durar de 9 a 18 mesos.

Què passa si m’oblido de dur l’alineador?

Perquè el tractament sigui completament eficaç, és important seguir les instruccions de l’ortodoncista i dur posat l’alineador un mínim de 20 hores al dia.
Si ens oblidem de posar l’alineador, estarem comprometent el resultat final planificat.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques